Boşanma İçin Delil Toplama Nasıl Yapılır

Boşanma İçin Delil Toplama Nasıl Yapılır

Boşanma İçin Delil Toplama Nasıl Yapılır?

Boşanma Davaları İçin Delil Toplama:
Boşanma için delil toplama nasıl yapılmalıdır? Çiftlerin evliliklerinin yasal olarak bitmesi için açılan bu davalar mahkemenin verecek esas kararının avantaj sağlaması için yargı hukukuna sunulan her türlü belge ve bilgi elde edilme işlemidir. Son yıllarda özellikle ülkemizin içinde bulunduğu sosyal ekonomik şartlardan dolayı çiftler arasında sevgi ve saygı yeterince boşanma davaları çok fazla artış göstermiştir. Evlilik kurumu ne kadar normal ise boşanma da o kadar normaldir.

Boşanma için delil toplamanın önemi: Çiftlerin evlilik süresi boyunca tavırları ve davranışları ne kadar iyi giderse gitsin boşanma durumu olduğunda eşler farklı davranmaya başlayabilmektedirler daha önce birçok fedakarlıkta bulunan eşler boşanma durumu  söz konusu olunca ve dava süreci başlayınca bencil olabilmektedirler. Bu yüzden ilk etapta boşanma davaları anlaşmalı olarak başlasa da süre geçtikten sonra bazı anlaşmazlıklar nedeniyle çekişmeli dediğimiz boşanma davası durumu oluşmaktadır.

Çekişmeli olarak açılan boşanma davalarında özel dedektiflerin devreye girmesi önemlidir mahkemede kendinin haklı görse bile herhangi bir mahkemeye başkanına sunacak bir ispat iddia ya da delili olmazsa davayı kaybetme olasılığınız yükselmektedir. Medeni kanununa göre boşanmanın birçok sebepleri vardır onur kırıcı davranış terk etmek aldatma gibi durumlar bizzat yaşanırsa boşanma nedenleri arasında yer alır.

Boşanma İçin Delil Toplama Niçin Yapılmalıdır?
Boşanma için delil boşanma davalarında en önemli konu delil toplama işidir davanın seyrini birebir etkilediği gibi dikkat edilmesi gereken şeyler de vardır boşanma davalarındaki delil toplama sürecinde hukuki sınırlar açısından baktığımızda özel hayatın gizliliği önemlidir ihlal edilmemesi gereklidir.

Aldatma durumda özel dedektif aracılığı ile bazı delileri tespit etmek çok önemlidir özel dedektif bu tür durumlarda böyle bir olayın var olup olmadığına ilişkin araştırma yapar. Boşanma davası her ne kadar çekişmeli bir dava olsa da kanun metnine göre eşin zina durumu tespit edildiği an itibariyle dava bir anda lehine döner.

Boşanmada Delil Toplamak İçin Yapılması Gerekenler
Boşanma için delil toplama boşanma davasında elde ettiğimiz tüm deliller avukat yardımıyla başvuruda bulunduğumuz zaman savunmada çok büyük avantaj sağlar. Sizin ya da avukatınızın elde edeceği deliller davayı kazanmak açısından elinizi güçlendirir.

Boşanma davalarında delil toplama süresi boyunca elde edeceğimiz tüm telefon mesajları, fotoğraf, otel kayıtları, faturalar, fiş, kredi kartı harcamaları, yazışmalar ve benzeri tüm belgeler eşler için büyük önem arz etmektedir.

Davada savunmaları ya da iddiaları ispatlamak bir dedektif tarafından tespit edilecek suç niteliği taşıyan delilleri sunmak ve özel hayatın gizliliğini ihmal etmeden her türlü delil dava konusudur. Kişinin hassasiyetini, onurunu rencide etmeden delil niteliğindeki olan her şey toplanır ve bu dava açıldıktan sonra deliller mahkeme başkanına sunulur bazen yargılama aşamasında her zaman bu deliller sunulmamaktadır. En son olarak ön inceleme duruşmasına 2 hafta içinde sunulması delili sunma hakkı kaybolur. Ak Dedektif Bürosu boşanma davaları için delil toplama konularında yılların deneyimi ve uzmanlığıyla her zaman yanınızdadır.